20 станаха жертвите на инцидента в московското метро

15 юли 2014 - 16:14 |   Прочетена (898) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

20 станаха загиналите пътници при инцидента тази сутрин в московското метро, който според властите не е терористичен акт. Пред по-малко от час бе съобщено за 19 загинали и 160 ранени.

 Следствието разглежда всички версии с изключение на терористичен акт, заяви официалният представител на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин. По думите му няма признаци за подобен извод и катастрофата е явно по технически причини. Той уточни, че в момента на катастрофата влакът се е движил със 70 км/ч. Маркин каза, че засега не е потвърдена версията за високо напрежение.

Москва обяви сряда за ден на траур заради инцидента. Това заяви кметът на Москва Сергей Собянин. "Поради мащаба на трагедията в Москва утре ще бъде ден на национален траур", заяви той. При злополуката тази сутрин пострадаха 160 души. 118 от тях са били хоспитализирани в 14 столични болници. По последни данни жертвите са 20 души, а повече от 40 са в много тежко състояние.

Кметът на Москва Сергей Собянин увери, че ще последват уволнения за лицата, отговорни за случилото си. Той допълни, че след задълбочено разследване на инцидента ще има и наказателни дела срещу отговорните.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »