ГЕРБ искали да слеят данъчни и митници

26 август 2014 - 09:04 |   Прочетена (857) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Да се слеят данъчни и митници, за да се пълни по-ефективно хазната. Това е един от проектите на ГЕРБ за стабилизиране на държавните финанси, ако партията сформира правителство след изборите.

До края на август ще е готов законопроект, който да урежда обединението на Националната агенция по приходите и Агенция "Митници", съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Омръзнало ми е да слушам как "един камион минал, пък другият не му взел акциза, пък третият не му взел данъците, а четвъртият направил еди-какво си и накрая 1-2 млрд. лева по-малко", аргументира идеята Борисов.

Според експерти на партията промяната може да стане факт още от 1 януари 2015 г.
Мегаагенцията ще следи цялостния процес по събиране на акцизи и данъци.

"Ще се опитаме в тази посока да направим чрез електронно управление, като мине камионът по всички системи, да му се съберат мита, акцизи", заяви още Борисов. Вече се обсъжда как информационните системи на НАП и Митници да се синхронизират.

Идеята бе лансирана в началото на юни и от председателя на комисията по бюджет и финанси в 42-то НС Йордан Цонев и финансовия министър от кабинета на Пламен Орешарски Петър Чобанов, припомня "Стандарт".

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

Родинар
01 септември 2014 - 13:35
1
Хра, нека да не правим кацата с мед по-голяма! Който носи да може да взима. Митници и данъчни са различни структури с различни задължения. Абсолютната монархия е отживелица.
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »