Меркел заяви пред Путин, че анексирането на Крим е „престъпно”

11 май 2015 - 15:52 |   Прочетена (733) |   Препоръчай (2) |   Коментари (1)

Германският канцлер Ангела Меркел се срещна в неделя с руския президент Владимир Путин в Москва, където двамата поднесоха венци пред Паметника на незнайния воин. Меркел обаче не пропусна за пореден път да разкритикува анексирането на Крим от Русия преди повече от една година, като го определи като "престъпно", предава Дневник.бг.

Тя се преклони пред "милионите жертви, които е взела Втората световна война, започната от нацистка Германия". "Винаги ще остане в съзнанието ни, че народът на Съветския съюз, че войниците от Червената армия са тези, които са дали най-много жертви. Този горчив опит е урок, че трудните ситуации като днешната могат да бъдат решени само по дипломатически път", каза канцлерът.

Меркел посочи, че има доказателства от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за много нарушения на Минското споразумение от страна на сепаратистите. "Мисля, че руският президент има влияние над сепаратистите", допълни тя.

Меркел подчерта, че заради престъпното анксиране на Крим в нарушение на международното право и заради военният конфликт в Източна Украйна сътрудничеството между Германия и Русия е преживяло огромна крачка назад.

Путин заяви, че е имало много по-лоши времена от днешните. Руският президент подчерта икономическото сътрудничество между Германия и Русия и обеща, че Москва ще направи всичко по силите си за разрешаване на конфликта в Източна Украйна.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

ЖОРО
11 май 2015 - 16:06
1
А ТОЙ СИ ГО ПРЕМЕСТИ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »