И САЩ „натиска” Гърция да побърза с реформите

18 април 2015 - 09:10 |   Прочетена (836) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Министърът на финансите на САЩ Джак Лю предупреди, че една пълномащабна нова криза в Гърция ще хвърли сянка върху европейската и глобалната икономика и оказа вербален натиск над Атина да ускори приемането на нужните реформи.

Лю заяви, че въпреки че финансовите експозиции към Гърция са се променили значително, спрямо последната криза около страната, през 2012, е невъзможно да се предвиди как пазарите ще отговорят на случай на фалит на страната.

„Не мисля, че някой може да предвиди как пазарите ще отговорят на драматична промяна в обстоятелствата”, заяви Лю, след среща със свои колеги финансови министри във Вашингтон.

„Бяхме ясни в срещите си с всички страни, че има спешна нужда от достигане до разумен подход за справяне със ситуацията.”

Лю добавя, че е налице недостатъчен напредък в гръцката ситуация, след седмици на дискусии с партньорите от еврозоната и с останалите кредитори. Атина трябваше да поеме инициативата, като излезе с детайлни предложения, а щатският финансов министър коментира, че предвид това, че гърците не го правят, ситуацията няма да се разреши „с изказвания и реторика”.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »