Лидерът на "Подемос" подари на краля DVD с "Игра на тронове"

16 април 2015 - 14:37 |   Прочетена (695) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Лидерът на испанската антилиберална партия "Подемос" Пабло Иглесиас подари на крал Фелипе Шести DVD със сериала Game of Thrones ("Игра на тронове") по случай посещението на монарха в Европейския парламент, съобщи Франс прес.

"Нарушавам протокола, за да направя подарък, който мисля, че ще ви хареса", каза Иглесиас на Фелипе по време на среща между краля и испански евродепутати в парламента.

"Не съм го гледал", отговори кралят, приемайки подаръка от ръцете на крайнолевия лидер, който не крие републиканските си убеждения.

"Казах му, че сериалът със сигурност ще му хареса и че ще му даде някои разяснения да разбере политическата криза в Испания", каза пред журналисти Иглесиас.

Фелипе Шести посети вчера за пръв път европейските институции, откакто се възкачи на престола през юни миналата година. Той бе посрещнат първо от председателя на ЕП Мартин Шулц, след което се срещна с председателите на седемте политически групи, а накрая разговаря за кратко с испанските евродепутати.

Скоро пак ще посети ЕП, този път в Страсбург, където по покана на Шулц ще изнесе реч на пленарно заседание. Кралят се срещна още с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »