Данъчните в Гърция подгониха длъжниците към хазната

28 ноември 2013 - 10:19 |   Прочетена (1122) |   Препоръчай (0) |   Коментари (2)

Властите в Гърция са "на лов" за данъчни длъжници, тъй като истинско "цунами" от нови дългове е връхлетяло касите и фондовете, пишат местните вестници, цитирани от БТА.

От началото на годината задълженията растат главоломно с около един милиард евро на месец, което е знак, че пазарът се задушава, а домакинствата и бизнесът са в безизходица и изнемогват от непрестанните данъчни тежести, налагани от външните кредитори на страната, пише вестник "Нафтемборики".

Изданието твърди, че през октомври непогасените задължения на данъкоплатците са възлезли на 1.1 млрд. евро. Новите просрочени дългове, натрупани от началото на тази година, са скочили до 7.28 млрд. евро. В края на септември те са били 6.1 млрд. евро.

По данни на вестник "Кердос" един на всеки петима длъжници в Гърция не подава декларация за данък добавена стойност.

Нарастването на новите дългове тревожи икономическия екип на кабинета на Андонис Самарас, тъй като ефектът от тях е довел до там, че стари и нови просрочени задължения в края на октомври са възлезли на 60.64 млрд. евро. Ако към тази сума се прибавят и неданъчните задължения, просрочените дългове към държавата надхвърлят 62 млрд. евро, отбелязва вестник "Имерисия".

Данъчните са погнали и големите длъжници, на които вече са изпратени призовки да се издължат в срок от две седмици, като са предупредени, че в противен случай ще им бъде конфискувано имуществото и ще бъдат образувани наказателни производства срещу тях.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

като герб
28 ноември 2013 - 14:02
1
и като убиеш златната кокошка и вземеш имота -кво става
Пацо
29 ноември 2013 - 23:19
2
Хората в Гърция са свикнали да не плащат данъци, но сега кредиторите си искат заемите а византиеца не е свикнал да дава.
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »