Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка

23 февруари 2018 - 13:00 |   Прочетена (7889) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка. Това съобщи самата тя в кулоарите на парламента. Причината била, че от 20 години се познава със собственика на фирмата, която ЧЕЗ одобри като купувач на активите си у нас.

Вчера стана ясно, че управленските органи на ЧЕЗ са одобрили договор за продажбата на активите си у нас на "Интерком България". Собственик на фирмата е Гинка Върбакова от Пазарджик.
 
"Морално е в такава ситуация да си подам оставката. Разговарях с премиера Бойко Борисов. Той ще прецени дали да я приеме", каза Теменужка Петкова.

"Това, че чешката компания е избрала определена компания не означава нищо. Оттук нататък предстои тежката процедура по одобрение на тази сделка от страна на КЗК, Комисията за финансов надзор и КЕВР. Разбира се, ДАНС е в правото си и трябва да бъде направена пълна проверка на компанията във връзка с всички тези възможности тази компания да осъществява своята дейност съобразно националното законодателство, съобразно изискванията за сигурност, тъй като тук въпрос за стратегическа инфраструктура, за енергийна сигурност", каза Петкова.
 
На въпрос познава ли се със собствениците на "Интерком България", тя каза, че се познават от 20 години, но не е тяхна кума.
 
Петкова смята, че за да няма съмнения по отношение на сделката, коментари и да се намесва името на премиера, редно е тя да подаде оставка. Затова е разговаряла с министър-председателя и е решила да депозира своята оставка.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »