Вътрешният министър подаде оставка

04 март 2015 - 11:57 |   Прочетена (772) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Вътрешният министър Веселин Вучков е подал оставка, съобщи онлайн изданието "Дневник". Премиерът Бойко Борисов я е приел. Най-вероятната причина е настояването на Вучков за смяна на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Днес министърът трябваше да предложи кандидатури за поста на Лазаров на заседанието на кабинета. Очакваше се той да влезе в сблъсък с премиера Борисов, който се обяви против смяната на главния секретар. След последните промени в Закона за МВР висшият пост в министерството отново се заема с указ на държавния глава по предложение на правителството.

Вучков не пожела предварително да обяви кои ще са номинациите му, но на няколко пъти стана ясно, че той ще настоява за смяната на Лазаров. Главният секретар на МВР е на поста от началото на правителството на Орешарски.

Присъствали на заседанието на правителството днес разказаха, че именно това е причината за оставката на Вучков. Според становище на Правната дирекция на Министерския съвет главният секретар трябва да довърши мандата си.

Премиерът Бойко Борисов е бил раздразнен, че това съвпада с посещението на шефа на ФБР Джеймс Коми, и е коментирал пред министрите, че когато има подадена оставка, той я приема. 

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »