Във Видин искат оставка на кмета

07 юли 2014 - 15:25 |   Прочетена (695) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Гражданско движение "Аз обичам Видин" е подало сигнал срещу кмета на Видин Герго Гергов до главния прокурор на България Сотир Цацаров, който е разпоредил по компетентност сигнала в Окръжна прокуратура Видин. Това обяви председателят на сдружението Юли Петров, пред Радио „Фокус”-Видин.

Той посочи, че сигналът се отнася до товас какви средства е добит скъпият джип на видинския кмет, който според движението струва около 100 хил. лв.

"Гергов обяви още миналата година през месец май, че го е закупил с кредит от 20 хил. лв. и ще го изплаща 10 години, като крайната цена на автомобила е 30 хил. лв", заяви още Юли Петров.

За нередности в управата на града разказва и репортаж на Нова ТВ. Разследването на журналиста Васил Иванов показва три акцента - доходите и начина на живот на кмета, строителните ремонти във Видин и обществени поръчки за храна за детските градини. "Това със строителството е натрупано в годините. При храните – общината купува продукти с пъти по-висока цена от пазарната стойност", разказва разследващият журналист.

"За няколко дни във Видин видях невероятни неща, свързани с кмета Герго Гергов. В най-бедната община в ЕС, той кара джип за над 100 хил. лева, който твърди, че е купил с кредит. Жена му също кара скъпа кола. Така не излизат сметките, ако взима 2 хил. лв. заплата", казва още Иванов.

Същевременно на интернет страницата на движението се появи отворено писмо, с което граждани искат оставката на кмета Гергов. В него се посочва, че във вторник ще се проведе протест пред Общината, а жителите на Видин очакват "адекватни отговори" от градоначалника във връзка с излъчения репортаж по Нова ТВ, както и неговата оставка.

Към искането на оставката на кмета на Община Видин Герго Гергов се присъединява и това за оставка на заместника му Добромир Дилов, който е с мярка за неотклонение парична гаранция от 10 хил. лв., но продължава да си изпълнява служебните задължения, уточнява Юли Петров.

"Не знаем къде са компетентните институции и защо не взимат решение по постоянното му отстраняване. Очакваме все пак и кметът Гергов да бъде отстранен", допълни той.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »