Доган: От евроизборите зависи съдбата на правителството

03 февруари 2014 - 09:54 |   Прочетена (1288) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

От тези избори зависи съдбата на правителството. Те са ключови и за структурата на политическата система в страната занапред. Това е обявил почетният председател на ДПС Ахмед Доган на партийния семинар, провел се през уикенда във Велинград, пише вестник „Преса“, като цитира неназовани източници.

 Под 4 евродепутати ще е провал, отсякъл Доган. В момента движението има трима.

„Ако ги постигнем, това ще означава, че правителството ще изкара пълен мандат. Ако не успеем, може да се очакват предсрочни избори до края на годината,“ обърнал се Доган към актива си. Евровотът е важен залог и за бъдещето на партията.

„От тези избори зависи по-нататъшният път на ДПС в политиката - участие във властта или постепенно ще се появят деструктивни процеси“, казал той. Затова е необходима пълна мобилизация на структурите, но вътрешният глас му подсказвал, че ДПС ще се справи.

„Ако искаме успех на изборите, политиката ни трябва да съвпада с очакванията на хората“, казал още Доган. С неговото изказване двудневният семинар приключил към 15 ч. в събота. Във Велинград присъствал целият партиен елит - депутати, министри и зам.-министри, областни управители, координатори и кметове.

Основна роля била отредена на местните лидери. Всеки представил отчет за състоянието на структурата и поел ангажимент колко гласа може да осигури. От Кърджали обещали 45 000, от Варна - между 16 000 и 20 000, от София-област - 5300.

За стягане на редиците през февруари областните председатели са привикани на три групи. Тази седмица са срещите със силните за движението региони. В средата на месеца ще се явят координаторите от Софийско и от районите с по един депутат, а тези без народни представители ще дойдат в края на февруари. В средата на месеца ще се състои Централен съвет.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »