ГЕРБ иска президентът да свика съвета за национална сигурност

07 юни 2013 - 10:37 |   Прочетена (697) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

97 депутати ще изпратят до президента искане за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос дали ще искат президентът да наложи вето върху Закона за службите. Той каза, че ГЕРБ ще иска вето върху закона, предава „24 часа онлайн“.

„Поведението на ГЕРБ ще е такова, каквото е всеки ден. Ние сме изпратени от хората тук, ще участваме в комисии, работим, срещаме се с хора. И без това в залата нищо не правят. Казахме много ясно - защо няма да присъстваме в зала - защото там тройната коалиция не се съобразява с нашия глас. Самите те казаха, че могат без нас, без първата политическа сила - нека да го правят. ГЕРБ са дисциплинирана партия, всички са на работа и изпълняват своите задължения", добави Бойко Борисов.

„Тройната коалиция си гласува и с нас, и без нас. Те си направиха вчера правилник, включително с 4 гласа в комисията могат да взимат решение. Ние ще участваме в комисиите, защото там се правят законите, там се взимат решенията и ще знаем какво са планирали, за да можем от трибунката да информираме гражданите", заяви Борисов.

Много ми е интересно да знаем как бяха купени самолетите "Еърбъс", как бяха купени хеликоптерите, каза председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Защо „Атака" не го предложи да се вкара в комисията", попита Борисов.

„Много ми е интересно, как 10 дни и повече, нито веднъж не казахте нещо за ДПС, БСП. С удоволствие бих искал да чуя, и понеже вече знам, че са унищожили всичко като документи за полетите на Тройната коалиция. Защо „Атака" не поиска да се разшири проверката и за Тройната коалиция", добави той.

Той каза, че съществуват всички документи за полетите по времето на ГЕРБ. „За „Бистришките тигри" това се говори вече 2 години. Платен полет, така че няма нищо ново да излезе там", посочи Бойко Борисов.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »