Павлова: ГЕРБ положи условията България да е стабилна

04 март 2013 - 09:06 |   Прочетена (772) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

„Няма спор по темата трябват ли ни пътища, или не - това са инвеститори“, посочи министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова пред bTV.

„Изключително важно беше да се постигне фискална и финансова стабилност в България. Трябваше да вложим енергия обаче и в икономическата стабилност. Ние сме малка държава, нов член на Европейския съюз и като всеки ученик искахме да сме прилежни, да покажем на европейските ни партньори и инвеститорите, че могат да ни имат доверие“, обясни Павлова.

Трябва да оценяваме качестото на отделните хора и политическите сили.

Няма нищо лошо в това да сме старателни, но трябваше да сме балансирани - да се погрижим и за доходите на хората и безработицата, каза още тя и допълни, че проблемът с безработицата е глобален, не е само в България, като позова на последните данни на Евростат.

Според Павлова президентът Росен Плевнелиев в момента се опитва да балансира ситуацията и ГЕРБ уважава неговите усилия.

Министър-председателят трябва да има хора, на които може да има доверие, които много бързо да влязат в управлението, посочи тя и потвърди тезата на премиера в оставка Бойко Борисов, че заместник-министрите, областните управители и администрацията трябва да останат да работят.

Тя обясни, че министритре ще се включат активно в предизборната кампания.

Според Павлова оперативна програма "Регионално развитие" трябва да се довърши.

Нямаше нужда дефицитът да е 0.4%. Дефицитът може да се увеличава, но трябва да е много ясно за какво точно. Ние трябва да го инвестираме смислено, да знаем къде ще отиде.

Всяка политическа сила ще даде своята програма, но въпросът е как ще я реализира, отбеляза регионалният министър в оставка.

„Научените уроци ще помогнат на ГЕРБ. Ние положихме условията България да бъде стабилна - с най-ниските данъци, преференции за бизнеса, привличане на инвеститори“, заяви Павлова.

"Аз съм регионален министър в оставка вече, мн съм пътувала и никога не съм гледала кметовете от политическата им принадележност", каза тя в отговор на въпрос за кмета на Варна Кирил Йорданов. Павлова направи сравнение с кмета на Бургас Димитър Николов, който е успял да промени града.

"Кирил Йорданов не е спуснат с парашут, за него са гласували мажоритарно жителите на града и те са го избрали", посочи тя.

Когато хората оттеглят своята подкрепа обаче, човек трябва да има доблестта да си тръгне, смята регионалният министър в оставка.

Вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Цветан Цветанов като заместник-председател на ГЕРБ изгради партията, поддържа партийни структури, той познава всеки един човек, знае имената на хората, посочи Павлова.

"Не съм аз, който ще определя водачите", каза тя в отговор на въпрос дали финансовият министър в оставка Симеон Дянков ще остане начело на листите.

"Аз за първи път ще се занимавам с политическа кампания, ще участвам на избори, имам пълната подкрепа на семейството си", сподели Лиляна Павлова.

Живеем в демократична държава, има партии, които представляват граждани, всеки избира своята политическа принадлежност, каза още тя във връзка с протестите.

Според нея хората трябва да се организират и да решат какво предлагат под формата на гражданско сдружение, каквото е било и ГЕРБ в началото.

"Не ми се иска България да влезе в спиралата на изборите, не ми се иска да бъдем като Италия, всяка година да има избори", отбеляза Павлова.

За някои неща трябва време и търпение. И аз искам нещата да вървят към добро, но не може да стане бързо - може, но с мобилизиране и обединение, каза още тя.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »