Пактът „Ярешки“ се разпадна: Янев и Марешки се разделиха

03 март 2013 - 17:05 |   Прочетена (725) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

"Ред, законност и справедливост" на Яне Янев и варненският бизнесмен Веселин Марешки ще се явят самостоятелно на парламентарните избори на 12 май. Това заяви самият Янев в съобщение след разширено заседание на партията, предаде агенция "Фокус". Информацията беше потвърдена и от Марешки.

Политическият съвет на "Ред, законност, справедливост" на разширено заседание с областните координатори реши да уважи исканията на огромната част от гражданите на град Варна, които освиркаха Веселин Марешки, и които изразиха мнение, че той заедно с Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов са олицетворение на корупционния модел на управление на Варна, гласи съобщението на Янев.

"Ние изразяваме нашата солидарност с протестиращите във Варна и затова оттегляме политическото си доверие от Марешки и денонсираме споразумението с партията му", каза още той.

От днес РЗС стартира национална политическа кампания – "Влез в политиката, смени системата". Ще предоставим депутатските места, които бяха предвидени за Марешки, на граждани и граждански организации, обяви още лидерът на партията.

Информацията беше потвърдена и от варненският бизнесмен, който заяви, че политическият съюз между тях, сключен на 2 декември 2012 г. със заявка да се превърне в трета политическа сила на изборите за 42-ро народно събрание, е прекратен.

"Аз съм си индивидуалист човек. Ще се явяваме самостоятелно на изборите. Обикновени хора ми казват "Ние сме с тебе, но в друга формация!", каза Марешки по повода.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »