Опит за атентат срещу Доган

19 януари 2013 - 12:34 |   Прочетена (1021) |   Препоръчай (4) |   Коментари (4)

Мъж с пистолет излезе на подиума докато лидерът на ДПС Ахмед Доган изнасяше доклада си пред Осмата конференция на ДПС, предаде Агенция "Фокус".

Мъжът е бил повален на земята от охраната. Лидерът на ДПС Ахмед Доган е бил изведен от залата.

Ахмед Доган не е бил ранен при нападението, обяви заместник-председателят на ДПС Лютви Местан пред делегатите на осмата конференция на ДПС. Обявена е почивка от 30 минути.

Пистолетът на нападателя остана на мястото на подиума, където падна, до пристигането на компетентните органи, предава агенцията.

Инцидентът е станал докато Доган е говорел за приоритетите на България. В речта си той не беше поставил въпроса за лидерството в Движението за права и свободи, предава Дарик.

Около 800 са делегатите на конференцията на ДПС, около 600 са гостите.

Мъжът не е успял да произведе изстрел, заради бързата намеса на охраната, отбелязва Фокус. След това на подиума настана суматоха, нападателят беше бит и ритан, а след извеждането му останаха капки кръв на подиума, сочи агенцията.

В коридорите на НДК делегати на ДПС казват, че нямат повече информация. Един от делегатите каза пред журналисти, че случилото се е скандално и много неприятно. Той няма представа кой може да е извършил нападението над Ахмед Доган и се надява компетентните служби да установят кои са извършителите и подбудителите на този „грозен терористичен акт“.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

мечо Пух
19 януари 2013 - 14:34
1
По - голяма глупост не бях гледал на клип. Тоя фигурант завираше пищова в лицето на Доган толкова театрално, че искрено ме разсмя. Доган обаче не беше в час - 2-3 секунди не можеше да повярва какво вижда и накрая го избута от сцената. Бах ти театрото....
хх
19 януари 2013 - 17:33
2
Увисна му джуката на продукта на ДС
ботев
19 януари 2013 - 18:31
3
кой и кога ще съди тия дето бият пишман атентатора ????? кой им дава право да го пребиват ??? много са велики като сложителите на сигурноста го държат !! така се однасят към свойте а към други как ли ще е ????
голямата полза за България
20 януари 2013 - 14:41
4
голямата полза е че червеният престъпник дОГАН ще живее от тук нататък в страх от своите- от което ще започне да произтичат грешки и неадекватни решения. Евала, Машала, Аферим
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »