Пълен обрат: Съдът оправда Вальо Топлото

15 юни 2012 - 10:42 |   Прочетена (538) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Пълен обрат настъпи в делото срещу Валентин Димитров по обвинението, че е присвоил близо 6 милиона лева от Столичната топлофикация, съобщи БНР. Софийският апелативен съд отмени 14-годишната му осъдителна присъда и го призна изцяло за невинен, заедно с всички останали подсъдими в процеса.

Валентин Димитров бе осъден през юни 2009 година, като Софийският градски съд постанови присъда от 14 години затвор и конфискация на цялото му имущество. Освен него обвинени за присвояването на близо 6 млн. лв. от дружеството бяха друг бивш началник на "Топлофикация" - Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, бившата шефка на дирекция в дружеството Лина Абланска и Мая Стоилова - собственик на фирма "Шибър", посредством която, според прокуратурата, дружеството е източено.

Вальо Топлото има присъди по други дела.

През декември 2010 г. той получи 3-годишна присъда за безстопанственост заради неправомерно изхарчени 2 млн. лв. за рекламни материали и представителни разходи. Около 430 000 лв. от тях са използвани лично за Димитров, като са купувани синьо сирене и други скъпи храни, соли за баня, водни ски, джет, а служителка на дружеството е ползвана като чистачка в дома му.

В края на 2011 г. Софийският градски съд отмени присъдата от 5 години затвор на Валентин Димитров за това, че не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева. Магистратите върнаха делото на районната прокуратура заради недостатъци в обвинителният акт и нарушения в работата на първоинстанционния съд.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »