Протестиращи освиркаха Лавров, „Атака” го приветстваха

07 юли 2014 - 14:58 |   Прочетена (592) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Около 25 протестиращи освиркаха руския външен министър Сергей Лавров на влизане в българското външно министерство, предаде Дарик.

На протеста, организиран от „Протестна мрежа”, дойдоха няколко украинци, които развяха родното си знаме. Искането на всички протестиращи е руският президент Владимир Путин да не се меси във вътрешните и външните работи нито на България, нито на Украйна.

По-рано днес две групи протестиращи посрещнаха руския външен министър Сергей Лавров и в района на президентството. Протестиращите срещу визитата бяха организирани от „Протестна мрежа” и носеха европейското знаме. Сред тях имаше и украински граждани, които издигнаха плакат „Лавров, долу ръцете от Украйна”.

Депутати от „Атака” и привърженици на партията пък изразиха подкрепата си за посещението на руския външен министър. Те държаха транспарант със знамената на България и на Русия, с надпис „Братска победа”, както и плакати: „Атака” е за Южен поток”, „Който е против „Южен поток” е за шистов газ”, „Кой спря „Южен поток? Кой продаде България?”.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »