Сакскобургготски: Трябва да се даде по-голяма възможност на България и Румъния да покажат какво могат

16 април 2015 - 15:11
Би трябвало да отпадне положението на дискриминация и да се даде по-голяма възможност на България и Румъния да покажат какво могат. Това каза Симеон Сакскобургготски, министър-председател на Република България в периода (2001-2005), по време на конференция по повод 10-та годишнина от подписването на Договора по присъединяването на България и Румъния в ЕС, предаде  Агенция „Фокус". Цялата новина »

Фалит на Гърция ще е напълно катастрофален сценарий, предупреждава опозиционер

15 април 2015 - 16:54
Фалит на Гърция ще е „напълно катастрофален” и е сценарий, който Атина трябва да избегне на всяка цена, коментира гръцки опозиционен депутат пред телевизия CNBC днес. Цялата новина »

Хърватският бизнес - с интерес към инфраструктурни проекти и електронното здравеопазване у нас

15 април 2015 - 15:00
Проектиране и строителство на магистрална, железопътна и енергийна инфраструктура, хранителната индустрия, електронното здравеопазване и туризъм са секторите, към които хърватският бизнес проявява най-голям интерес към инвестиции и партньорство с български компании. Това стана ясно по време на хърватско-българския бизнес форум, който беше открит от президентите Росен Плевнелиев и Колинда Грабар-Китарович в рамките на втория ден от посещението на българския държавен глава в Хърватия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Цялата новина »

Гърция се задъхва срещу вълната от бежанци и нелегални имигранти

14 април 2015 - 12:36
Гърция достигна критична точка по отношение на силната вълна бежанци и нелегални имигранти. Правителството иска намесата на Европа за решаване на проблема. Жителите по островите се страхуват, че присъствието на имигрантите ще провали туристическия сезон, предава кореспондентът на БНР в страната. Цялата новина »

Словения получи само една оферта за дела си в Telekom Slovenia

14 април 2015 - 10:07
Словения получи само едно обвързващо предложение за 72.75-процентовия дял в най-големия й телекомунникационен оператор, Telekom Slovenia, съобщи държавният инвестиционен фонд SDH. Цялата новина »

Хърватин получи изгубен портфейл след 14 години... с лихва

11 април 2015 - 10:45
Хърватин получи портфейла си след 14 години, при това с повече пари, отколкото имало в него. За необичайната история разказва хърватският „24 сата”. Цялата новина »

Кампанията срещу корупцията в Румъния има и нежелани последици

08 април 2015 - 10:17
Кампанията срещу корупцията в Румъния има и една нежелана последица - намаляване на публичните инвестиции до най-ниското равнище от седем години насам, отбелязва Ройтерс в анализ на ситуацията в северната ни съседка. Цялата новина »

Румъния намали от 24% на 9% ДДС-то за храните

07 април 2015 - 16:50
Румъния одобри намаляването на ДДС от 24% на 9% за всички храни, безалкохолни напитки и хранителни услуги. Корекцията ще влезе в сила от 1 юни, а причината да бъде изтеглена тя по-рано са по-добрите от очакваното приходи в бюджета, съобщи днес премиерът на северната ни съседка Виктор Понта. Цялата новина »

Албания и Косово ще се обединят, ако ЕС не ни приеме, плаши Еди Рама

07 април 2015 - 16:10
Албания и Косово ще се обединят по класическия начин, ако ЕС не отвори врати за евроинтеграцията и не либерализира визовия режим за Косово. Цялата новина »

Руски медии пишат за оградата ни по турската граница

07 април 2015 - 11:32
България строи масивна стена, с която се загражда от Турция. Засега е готова само първата секция от 20 километра - триметрова ограда от бодлива тел. Властите обаче не смятат да спрат дотук - в близките години оградата трябва да достигне 100 километра, пише руският електронен в. "Вести". Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »