Служители на македонското МВР са имали преки контакти с терористичната група

13 май 2015 - 11:48
Служители на Пето управление на Македонското министерство на вътрешните работи са имали преки контакти с хора от терористичната група, която в края на миналата седмица води истинска война с македонските сили за сигурност, твърди информационният сайт „Плусинфо“, позовавайки се на добре осведомен източник. Цялата новина »

Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Никола Груевски

11 май 2015 - 09:10
Македонските власти официално обявиха, че са ликвидирали групата, която атакува един от кварталите на Куманово. Резултатът от вчерашните престрелки там са няколко убити и десетки ранени полицаи, предава Нова телевизия. Цялата новина »

НАП отчита бум в издаването на персонални идентификационни кодове

27 април 2015 - 16:07
По 1000 персонални идентификационни кодове (ПИК) на ден издава НАП през последните дни на данъчната кампания, отчитат от агенцията. ПИК дава възможност за онлайн подаване на данъчната декларация за облагане на доходите, а освен това е безплатен и безсрочен. ПИК се издава безплатно в офиса по постоянен адрес на физическите лица. Цялата новина »

Турция привика българския посланик заради признаването на масовото изтребление на арменци

26 април 2015 - 13:21
Посланикът на България в Анкара Красимир Тулечки е бил поканен на 25 април на среща в турското външно министерство във връзка с решението на Народното събрание за признаване на масовото изтребление на арменците в Османската империя в периода 1915-1922 г. Това съобщи пресцентърът на българското Министерство на външните работи. Цялата новина »

България, Румъния и Сърбия формират „Крайовска група” за сътрудничество

24 април 2015 - 14:21
Премиерите на България Бойко Борисов, на Румъния Виктор Понта и на Сърбия Александър Вучич основаха Крайовска група за сътрудничество. Цялата новина »

Канада облекчава визовия режим за българите и румънците (обновена)

22 април 2015 - 17:15
Българските граждани ще могат да ползват значителни облекчения при пътуванията си до Канада от 2016 година, съобщи правителствената пресслужба. Министър-председателят Бойко Борисов е получил писмо от канадския му колега Стивън Харпър. Цялата новина »

Скопие се побратимява със София

18 април 2015 - 08:52
Съветът на Град Скопие единодушно взе днес решение за побратимяване със София, предаде агенция МИА. Българската столица е 19-ят град, с който Скопие се побратимява. Цялата новина »

Властите в Одрин критикуват оградата по границата ни с Турция

17 април 2015 - 21:09
Областният управител на Одрин Дурсун Али Шахин реагира остро на телената ограда, която България постави на границата заради наплива от сирийски и други бежанци, пишат турските медии. Цялата новина »

Румъния осъди ЧЕЗ за неспазване на приватизационен договор

17 април 2015 - 13:04
Румънската държава трябва да получи 5.7 милиона евро от чешката компания ЧЕЗ, след като арбитражният съд в Париж реши, че ЧЕЗ трябва да изплати обезщетение за неспазване на задължения в договора за приватизация на румънското дружество "Електрика Олтения", информира днес вестник "Евениментул зилей". Цялата новина »

Самолетът на сръбския президент кацна принудително

17 април 2015 - 11:37
Самолетът на президента на Сърбия Томислав Николич тази сутрин е кацнал принудително на летището в Белград заради дефект в единия двигател, предаде агенция „Фокус”, като цитира Radio televizija Vojvodina /RTV/. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »