Хърватин получи изгубен портфейл след 14 години... с лихва

11 април 2015 - 10:45 |   Прочетена (9251) |   Препоръчай (3) |   Коментари (0)

Хърватин получи портфейла си след 14 години, при това с повече пари, отколкото имало в него. За необичайната история разказва хърватският „24 сата”.

„От няколко дни не мога да дойда на себе си, откакто получих този пакет. Онемях като видях какво има в него. Първо помислих, че някой се шегува с мен и отидох в Нашице (б.р – град в Славония, на 50 км от Осиек), да проверя дали парите са истински”, разказва Ивица Йеркович от градчето Доня Мотичина.

Миналия петък съседът му, Мирослав Томац минал да му каже, че има някакъв пакет за него в пощата. Ивица казва, че нямал представа какво може да е. Отворил кутията и в нея видял портфейла си, същият който бил изгубил преди 14 години. Когато го разгледал, видял, че в него са всичките му документи и 1500 швейцарски франка.

Непознатият подател шеговито се е подписал на пратката като Сречко Веселица (б.р – Весел Щастливец). Като разгледал внимателно пакета, Ивица видял, че е изпратен от пощата в Чепина, но като адрес на подателя е посочена къщата на бащата и брата на Ивица.

„Значи, подсигурил се е пакетът да попадне в моите ръце. Даже ако го върнат, е щял да отиде при семейството ми. По-добра честитка за Великден не съм очаквал. Ако сравня тези пари с 2-те хиляди марки, които имаше в портфейла, когато го загубих, изчислих, че подателят ми е пратил същите пари плюс лихвите за тези 14 години”, разказва ентусиазирано Йеркович.

Преди 14 години той изтеглил две хиляди марки от банката, за ремонт на покрива на фамилната къща. Но вместо от банката в Нашице да отиде в къщи, той се отбил на местния рибарник, където компанията му имала голямо празненство. На един от приятелите му му прилошало, извикали линейка и Ивица се качил с него, като придружител.

„Портфейлът може да е изпаднал само на рибарника или в болницата.” – казва Ивица. Запитан кой би могъл да е изпращачът, той казва, че това със сигурност е някой, който е бил в голямо финансово затруднение.

„Предполагам, че с тези пари се е спасил и през годините е смятал колко трябва да ми върне. Защо иначе ще запази портфейла през всички тези години?” – казва Йеркович и добавя, че изобщо не се сърди на изпращача и иска да му благодари.

Йеркович кани анонимният „Сречко” да му се обади, като е оставил на изданието личния си телефон и добавя, че „това вероятно е най-добрият личен банкер в Хърватия”.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »