Heineken се прицели към бързорастящата Африка

19 юни 2014 - 17:42 |   Прочетена (766) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Африканските любители на пивото вече търсят качеството, когато говорим за бира, заяви пред телевизия CNBC шефът на Heineken за региона, в момент, когато пивоварният гигант се е прицелил в по-голям дял от скоростно растящия пазар.

Африка е на път към огромен растеж на пазара на бира, заради нарастващата средна класа и увеличаващата се бройка хора, които навършват пълнолетие, както и заради нарастващите разполагаеми доходи. Но любителите на напитката в региона не обичат евтините продукти.

„Всичко зависи от ценовата точка. Трябва да предложите бира на ценова точка, която е позволима за хората, но това определено не значи евтина бира. Означава маркова бира... африканците наистина харесват качеството. Трябва да предложите качество, но на позволима цена”, казва Сиеп Хиемстра, президент за Африка и Близкия Изток в Heineken.

Между 2013 и 2018 икономиката на Африка ще расте с по средно 7.5% годишно, докато потреблението на бира ще нараства с по 6% годишно, се посочваше в скорошен анализ на Rabobank.

Heineken се е прицелил в региона с много местни марки, както и с добре познатите си международни брандове. През 2013 една пета от оперативната печалба на компанията дойде от Африка и Близкия Изток, което показва значимостта на региона за резултатите й.

Със забавянето на обемите на продажбите на бира в развитите страни заради кризата, пивоварните обърнаха внимание на развиващите се пазари.

„През последните няколко години, пивоварните от големите, зрели пазари инвестират на развиващите се”, коментира Франсоа Соневий, анализатор на Rabobank.

„Любимите дестинации са страните от БРИК и Азия, но с достигането на зрялост на тези пазари, темповете на растеж намаляват. На база на демографията и на икономическото развитие, Африка ще е континентът, в който ще има най-висок растеж през идните пет години”.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »