Либия преразглежда инвестициите си в Африка и арабския свят

09 януари 2012 - 13:01 |   Прочетена (632) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Председателят на преходния национален съвет на Либия Мустафа Абдул Джалил съобщи, че ръководството на държавата преразглежда редица планове по инвестиции на страната в Африка и арабския свят.
„Работим по общ план за преразглеждането на инвестициите в арабския свят, в страните от африканския континент и в ред други региони“ – коментира Абдул Джалил по време на съвместна пресконференция с президента на Судан Омар Башир.

Той отбеляза, че либийското правителство ще се откаже напълно от ред инвестиционни проекти, а обемите на други инвестиции, напротив, ще нараснат.

При управлението на Кадафи, Либия инвестираше петролното си богатство основно в Европа, но направи солидни инвестиции и в Близкия изток, Африка и дори САЩ.
Част от най-големите инвестиции на страната се управляват от $65-милиардния Либийски инвестиционен орган (Libyan Investment Authority -LIA).

Сред инвестициите в Африка са LAP Green Network, телекомуникационна компания, която оперира в шест африкански страни, която според властите е на загуба, заради санкциите от ООН.

Самата LIA направи анализ на своите инвестиции през последните месеци и е излязла с препоръки към новото правителство на страната.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »