27% ръст на германските туристи в «Албена»

05 септември 2016 - 19:52 |   Прочетена (6450) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Повишение в броя на туристите от редица ключови пазари отчитат от курорта "Албена" през тазгодишния сезон, който ще продължи до края на октомври. Летовниците от Германия са с 27 на сто повече на годишна база, туристите от Източна Европа - с 20 на сто, от Белгия - с 18 на сто, а скандинавците бележат увеличение с 6 на сто, съобщи пред журналисти търговският директор на дружеството Маргита Тодорова, цитирана от БТА.

Тодорова добави, че общо при реализираните нощувки от началото на годината досега има ръст от 12 на сто.

През следващия сезон, записванията за който вече започнаха, чадърите и шезлонгите ще се включват в цената на всички хотели, каза още Тодорова.

Тя информира, че от догодина в "Албена" започва поетапното изпълнение на екологична програма с въвеждането на електротранспорт, на зъбчата железница, която ще свързва двете зони на курорта, с преработката на хранителните отпадъци в ресторантите и други.

Почивките за следващия сезон ще поскъпнат с 3-5 на сто, с което се отчита екологичният принос на всеки турист, посочи търговският директор.

Всички туроператори партньори на "Албена" АД, между които и "Томас Кук", разширяват програмите си за догодина, съобщи още Тодорова. По думите й перспективите за следващия туристически сезон в курорта са добри, ако статуквото в международната обстановка се запази.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »