Термокамери на Летище-София проверяват за ебола

13 август 2014 - 13:47 |   Прочетена (792) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

На Летище-София досега няма регистриран пътник със съмнение за ебола и поставени под карантина, съобщиха от пресслужбата на летището. От там припомниха, че поставените във връзка с епидемията от свински грип термокамери все още работят и с тях се осъществява контролът. Те са поставени на Терминал 2, салон "Пристигащи" и през тях преминават всички пътници, след проверката на гранична полиция.

В случай че някой от тях "светне" в тъмнозелено, той бива незабавно пренасочван към специално оборудван за целта изолатор на летището, където изчаква линейка от инфекциозна болница.

От Летище-София припомниха още, че от тук няма директни полети до Африка, още повече - до страните, които са най-засегнати от вируса. Заради престоя на голяма част от пътниците на големите международни летища обаче, преди да кацнат у нас, всички те преминават през термокамерата, увериха от столичното летище.

През изминалия юли Летище-София е обслужило общо 362 800 пътници в двата летищни терминала. Авиокомпаниите, опериращи от Терминал 2, са били предпочетени от 68 на сто от пътувалите по международни и вътрешни линии. Останалите 32 на сто от общия летищен пътникопоток са преминали през Терминал 1.

Международните редовни линии остават с най-голям дял по брой обслужени пътници - 338 543 /93 на сто/ и в разгара на лятото отбелязват сериозен ръст от 11 на сто в сравнение с юли 2013 г., информираха от Летище-София.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »