Бъфет съжалява, че не е инвестирал в Google и Amazon

06 май 2018 - 11:46 |   Прочетена (3731) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Уорън Бъфет заяви, че е направил грешки, като не е инвестирал в двете доминантни технологични компании - Alphabet и Amazon.

Alphabet е компанията-майка на лидера в интернет търсенето -  Google.

"Направих погрешни решения, по отношение на Google и Amazon," – заяви Бъфет по време на годишното общо събрание на контролирания от него конгломерат - Berkshire Hathaway.

„Оглеждахме се. Сгреших, че не стигнах до извода, че при настоящите цени перспективите са много по-добри от това, което изглеждаше“.

Бъфет призна, че съоснователят на Microsoft Бил Гейтс го е убедил да спре да ползва търсачката Altavista и да търси с Google. Трябваше да съм по-наясно, понеже контролираната от Berkshire дъщерна компания Geico плащаше на Google "страшно много пари“, разказва Бъфет.

Оракулът от Омаха призна и че е подценил способността на Amazon да конкурира едновременно традиционните търговски вериги и доставчиците на облачни услуги, с еднакво убийствен темп.

"Имах много много много високо мнение за Джеф (Безос), когато го срещнах за първи път, и въпреки това го подцених. Следях Amazon от самото начало. Смятам, че това, което Безос направи е близо до чудо. Проблемът е, че когато считам, че нещо ще е чудо, имам склонността да не поставям залог на него. Щеше да е много позитивно, ако имах поглед над определени бизнеси“.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »