Google представи официално смартфона си Pixel

04 октомври 2016 - 23:54 |   Прочетена (4068) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Google представи официално смартфона си Pixel, съобщи телевизия CNBC. Той заменя фамилията Nexus, продукт, който компанията произвежда от 2010 година.

Докато Nexus имаха ограничено разпространение, то амбициите за Pixel са далеч по-големи. Устройството има няколко интересни функции, като зареждане на батерията за 15 минути с толкова енергия, че да изкара седем часа.

Собствениците на Pixel ще разполагат безплатно с неограничена възможност за съхранение на снимки и видео с оригиналното им качество. А от Google твърдят, че устройството има най-добрата камера, поставяна някога в телефон.

Pixel ще е първият телефон с "Гугъл асистънт", който позволява общуване с устройството с глас. Pixel ще се предлага в два размера - с 5-инчов и с 5.5-инчов екран, защитен от Gorilla Glass. Долната част на телефона е метална, процесорът е 64 битов, а RAM-паметта 4GB.

В промоционалното видео на продукта има няколко закачки с iPhone7 на Apple. Посочва се например, че телефонът е толкова нов, че дори още няма продуктов номер. За сравнение айфонът вече е до номер седем. Набляга се също на факта, че Pixel има стандартен вход за слушалки. "Не е нещо ново, но е удобно", се казва в рекламата. Както е известно в iPhone7 подобно гнездо липсва.

Цените на устройството започват от 649 долара и предварителни поръчки ще могат да се правят от днес в САЩ, Канада, Германия и Великобритания.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »