Британските потребители негодуват срещу Windows 10

22 септември 2016 - 19:01 |   Прочетена (3563) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Потребителите срещат сериозни технически проблеми с новата операционна система Windows 10 на Microsoft, от излизането й през юли миналата година насам, сочи проучване на британската потребителска организация Which.

“Получихме над 1000 оплаквания относно Windows 10, както и много коментари… като потребителите отбелязват, че въпросният ъпдейт (на водещата операционна система) им е донесъл само проблеми”, казва Андрю Лафлин, старши сътрудник в потребителската асоциация, в статия от блога й от днес.

Британските потребители са коментирали, че са били принудени от Microsoft да инсталират обновлението в операционната система, като въпреки че са отклонявали призивите за обновяване, софтуерът се е инсталирал сам.

След инсталирането са се появили серия от проблеми, като неработещи принтери, wi-fi карти и слушалки, както и случаи на изгубени файлове и имейли, които не искат да се синхронизират, сочат от Which.

“В някои случаи, компютрите на потребителите са били толкова тежко засегнати, че се е налагало да плащат за поправка” - пише Лафлин.

Говорител на Microsoft коментира пред CNBC, че Windows 10 е “избор, създаден да помага на хората да се възползват от най-сигурната и най-продуктивната версия на операционната система”.

През юни Which са интервюирали 5500 членове на асоциацията си, сочи Би Би Си. Резултатите от проучването сочат, че 12% от 2500-те човека, които са инсталирали Windows 10 по-късно са променили настройките към някоя от по-старите версии. Which призовават Microsoft за по-добра работа. От технологичния гигант отговарят:

 

“При над 350 милиона месечно активни устройства, ползващи Windows 10, огромната бройка от потребители, които обновиха операционната си система през последната година, до Windows 10, имат безпроблемен, позитивен опит”.

“За относително малкия брой потребители, които имат проблеми с обновлението, Microsoft предлага редица опции, включително безплатна помощ”.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »