Dollar General излезе с контраоферта за 9.7 милиарда долара за Family Dollar

18 август 2014 - 14:47
Dollar General предложи 9.7 милиарда долара за Family Dollar Stores, като по този начин отправя предизвикателство към договорената цена с Dollar Tree Inc. Последната предложи 8.5 милиарда долара за да купи веригата, насочена към най-бедните потребители. Цялата новина »

Австрийски инвеститор купи Karstadt за 1 евро

15 август 2014 - 14:37
Karstadt Warenhaus GmbH, губещата германска верига универсални магазини, бе купена от австрийския имотен инвеститор Рене Бенко, за символична цена, в сделка насочена към даване на „ново начало” за веригата, пише Блумбърг. Цялата новина »

Dollar Tree отправи оферта за Family Dollar Stores за 8.5 милиарда долара

28 юли 2014 - 15:16
Дискаунтърът Dollar Tree е отправил оферта за придобиването на Family Dollar Stores за около 8.5 милиарда долара, в сделка, която би създала най-голямата северноамериканска верига от този формат, предава Ройтерс. Цялата новина »

Експерти: Възрастта няма значение за качественото уиски

21 юли 2014 - 11:20
Възрастта е само цифра, що се касае до качествения алкохол.
„Не се подвеждайте по цифрите”, казва Дейв Бруум, автор на „Пълен пътеводител на бармана”, по време на семинара „Сляпата истина за старото уиски”, проведен по време на фестивала Tales of the Cocktail, спонсориран от алкохолния гигант Diageo. "Възрастта ви показва откога е в бурето, не колко е добро уискито”. Цялата новина »

Студеното лято сви продажбите на бира в страната

17 юли 2014 - 15:41
С 6% намаляват продажбите на бира през първите шест месеца на годината, а производителите обясняват това с лошото време.Половината от годишните продажби се генерират в периода май-август, заради дъждовното лято от бранша не са оптимисти как ще приключи годината, съобщи БТА като се позова на данни, изнесени от представители на Съюза на пивоварите в България (СПБ).  Цялата новина »

Home Depot започна да продава 3D-принтери

16 юли 2014 - 09:07
Home Depot, най-голямата световна верига от типа „Направи си сам”, започна да продава 3D-принтери от вчера в магазините си, навлизайки все по-дълбоко на пазар, доминиран някога от инженери и любители на технологиите. Цялата новина »

КЗК глоби „Кауфланд" с 542 хиляди лева за заблуждаваща реклама

09 юли 2014 - 14:52
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция на „Кауфланд България ЕООД енд Ко" КД в размер на 542 662.50 лв. за заблуждаваща реклама. Цялата новина »

Магазините Germanos се вливат в Globul

07 юли 2014 - 13:29
Веригата магазини на компанията Германос Телеком - България ЕАД се вливат в Космо България Мобайл ЕАД, което оперира на българския пазар под търговската марка Globul, съобщи телеком операторът. В резултат на финализираната на 3 юли 2014 г. сделка е прекратено съществуването на търговското дружество Германос Телеком - България ЕАД, а всички негови активи и пасиви са придобити от Globul.
Вливането, като част от програмата за развитие на Globul, бе обявено още през 2013 г., непосредствено след като Telenor Group придоби оператора, а процедурата по осъществяването му беше започната скоро след това.
Прекратяването на съществуването на Германос Телеком - България ЕАД по никакъв начин няма да се отрази на досегашната работа на всички над 120 магазина от веригата Germanos в страната и няма да доведе до затваряне на обекти или освобождаване на персонал, уверяват от компанията.
Магазините от веригата ще продължат да работят под търговската марка Germanos до осъществяването на общото ребрандиране на Globul под марката на Telenor в близко бъдеще. Както досега, тези магазини ще продължат да предлагат на българските потребители всички продукти и услуги на Globul, както и разнообразни технологични продукти на водещи световни марки със същото високо качество на обслужването.
Досегашните служители на Germanos автоматично стават служители на Globul като запазват своите възнаграждения и социални придобивки, a съществуващи договорености между Германос Телеком България ЕАД с доставчици и партньори вече ще бъдат изпълнявани от Globul.
  Цялата новина »

Hugo Boss поема пълен контрол върху мрежата си от магазини в Китай и Макао

02 юли 2014 - 11:27
Германската модна къща Hugo Boss поема пълен контрол върху мрежата си от магазини в Китай и Макао, в опит да подобри начина по който марката му се презентира, ход който е огледален на този на ред други производители на луксозни стоки на развиващите се пазари. Цялата новина »

Акционер в Tesco: Имат проблеми, но работят по разрешаването им

27 юни 2014 - 12:39
Акционер в Tesco призна, че веригата „има проблеми”, но призова за търпение, в момент когато компанията се опитва да стабилизира състоянието си. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »