Лидл подготвя рекордната си покупка за влизане в игра в края на годината

31 юли 2018 - 21:23
Лидл напредват в плановете си за превръщането на един от първите магазини „Пикадили“ в страната в свой обект. Магазинът на улица „Битоля“ във Варна трябва да открие с марката на германската верига до края на 2018, предават източници на spekulanti.com. Цялата новина »

dm България отчита ръст от 17.6% на оборота

22 октомври 2015 - 16:53
dm България отчита ръст от 17.6% на оборота за финансовата 2014/15 година спрямо периода 1 октомври 2013 – 30 септември 2014 г., като обемът на продажбите е достигнал 78.8 млн. лв., съобщиха от компанията. Цялата новина »

Penny си тръгна, но Aldi може да стъпи в България

22 септември 2015 - 09:45
Aldi проучва възможността да навлезе на българския пазар, твърди вестник „Капитал“, като се позовава на два свои независими източника, които имат информация за плановете на веригата. Германската компания е в процес на набиране на екип от специалисти, които да подготвят евентуалното навлизане в страната. С подбора е ангажирана международна консултантска компания. Проектът е в много начална фаза. Крайно решение дали въобще да отворят магазини в България няма.  Цялата новина »

Billa взима част от магазините на Penny, за останалите се търсят купувачи

18 септември 2015 - 09:52
REWE Group затваря веригата си за евтини стоки Penny Market в България и остава у нас само с по-старата и успешна концепция на супермаркетите Billa, пише “Капитал”. Цялата новина »

Две дружества заблуждават, че боб от Китай и Египет е български

12 септември 2015 - 11:46
Комисията за защита на потребителите (КЗП) е установила, че в търговската мрежа се продава пакетиран вносен боб от Египет и Китай с наименования, които заблуждават клиентите, че продуктът произхожда от определени региони на България.   Цялата новина »

Tiger искат да са датската IKEA

12 септември 2015 - 11:42
Стълпотворения в стил Ikea за чудновати продукти, като отварачки за вино с мустаци и джапанки с формата на плодове са в основата на глобалната експанзия на датската търговска верига Tiger, която отваря по три нови магазина на седмица, темп, който подчертава амбицията на собствениците й за листване на борсата. Цялата новина »

Акциите на Ahold и Delhaize скочиха, след слуха за преговори за сливане

11 май 2015 - 14:31
Холандската търговска верига Ahold и белгийският й конкурент Delhaize обмислят потенциално сливане, съобщи Ройтерс, като се позовава на свои източници. Спекулациите за възможното обединение доведоха до скок в акциите на двете компании, но анализаторите остават разединени по отношение на възможната сделка. Цялата новина »

Tesco отчете рекордната за историята си загуба от 9.5 милиарда долара

22 април 2015 - 10:03
Британската търговска верига Tesco отчете загуба, преди данъчно облагане, за цялата последна година за 6.38 милиарда лири (9.5 милиарда долара), във време, когато веригата се бори срещу, както ги нарича „тежки условия за търговия”. Цялата новина »

Poundland мина кота 1 милиард лири при продажбите

14 април 2015 - 11:04
Poundland, най-голямата верита в Европа от типа „за едно евро”, съобщи, че очаква да постигне прогнозните си цели на годишна база, предвид това, че ръстът на продажбите през четвъртото тримесечие е довел до преминаване на котата от 1 милиард лири за първи път в историята на компанията. Цялата новина »

Офертата на Kingfisher за Mr Bricolage се изправи пред препятствие

24 март 2015 - 10:58
Kingfisher, веригата от типа „Направи си сам”, която притежава марките B&Q във Великобритания и Castorama във Франция, е изправена „пред няколко тухлени стени” в опита си да купи френския си конкурент Mr Bricolage, предава „Файненшъл таймс”. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »