Poundland мина кота 1 милиард лири при продажбите

14 април 2015 - 11:04 |   Прочетена (7165) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Poundland, най-голямата верита в Европа от типа „за едно евро”, съобщи, че очаква да постигне прогнозните си цели на годишна база, предвид това, че ръстът на продажбите през четвъртото тримесечие е довел до преминаване на котата от 1 милиард лири за първи път в историята на компанията.

Poundland, която има 547 магазина с едноименната марка в Обединеното кралство, 41 с марката Dealz в Ирландия, както и отвори пробни магазини в Испания, съобщи, че продажбите за 13-те седмици, приключили с 29 март, нарастват със 7.1%, без да се отчитат валутните движения, при ръст от 10.2% към третото тримесечие.

За 12-те месеца приходите, без да се брои испанският пазар, нарастват с 11.8% до малко над 1.1  милиарда лири.

Предвид факта, че тенденциите от времето на финансовата криза от 2008 и последвалата рецесия не отминават, дискаунтърите успяват да отнемат допълнителен дял от четирите големи британски вериги.

Poundland сочат, че са открили 60 нови магазина в Обединеното кралство и Ирландия тази година и имат солидни планове за още нови магазини.

Миналата седмица компанията бе уведомена от регулаторите, че трябва да продаде магазини, за да избегне антимонополни санкции, след като предложи 55 милиона лири за покупката на по-малкия конкурент 99p Stores.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »