Дубайски фонд купи четвърт от „турския Amazon”

24 февруари 2015 - 08:09 |   Прочетена (2592) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Онлайн търговец ще използва свежия приток на инвестиционен капитал за да усили присъствието си при мобилните устройства, да подобри технологичната си инфраструктура и да се премести в нов, изграден по поръчка дистрибуционен център от 100 000 кв.м., от който да обработва над 500-те хиляди продукта, които предлага.

Ако звучи като Amazon.com, то е защото турският онлайн търговец Hepsiburada.com се опитва да е точно толкова всемогъщ в страната си, както е компанията на Джеф Безос в САЩ.

Abraaj Group, разполагащият с портфейл от 7.5 милиарда долара инвестиционен фонд мениджър, обяви днес, че е купил миноритарен дял в Hepsiburada, в опит да се сдобие с парче от огромния пай, наречен потребителски пазар в Турция.

Условията по сделката не бяха разкрити, но според източник на Ройтерс, Abraaj са купили 25-процентов дял, на стойност 100 милиона долара, което оценява цялата турска компания на 400 милиона долара.

Базираната в Истанбул Hepsiburada е собственост на известната бизнес фамилия Доган. Патриархът, медийният магнат Айдън Доган има състояние 1.1 милиарда долара, според последната класация на Forbes.

Hepsiburada се оглавява от дъщеря му, Ханзаде Доган Бойнер.

"Hepsiburada е водещият и най-голям играч в турския онлайн търговски сектор и е уникално позициониран да поведе експанзията при електронната търговия в страната”, казва регионалният директор на Abraaj Селджук Йорганджиолу.

Според базирания в Дубай Abraaj, Hepsiburada е най-големият играч в електронната търговия в Източна Европа, Близкия Изток, Русия и Африка, с приходи от 1 милиард турски лири (400 милиона долара).

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »