Руските власти „подгониха” McDonald`s

21 август 2014 - 16:47 |   Прочетена (2233) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Руските санитарни власти продължават да извършват внезапни проверки в ресторантите на американската верига за бързо хранене "Макдоналдс". Няколко заведения вече са временно затворени, предава кореспондентът на БНР в Москва.

След като затвориха врати три от ресторантите на американската компания в Москва, от днес проверки се извършват в Екатеринбург и други уралски градове. От ръководството на Агенцията за защита на потребителите - Роспотребнадзор в Свердловска област официално обявиха, че всички действия на санитарните власти са били инициирани от многобройни жалби на потребители.

Вестник "Комерсант" обаче твърди, като се позовава на анонимен високопоставен чиновник, че заповедта за извънплановите проверки е дошла отгоре и по-точно от руското правителство. 

След инспекциите в Москва са образувани четири административни дела за нарушение на санитарните изисквания. По този повод руските медии коментират, че американската компания е поредната жертва на войната на санкциите и на влошените руско-американски отношения, като крайната цел е тя да бъде принудена да напусне страната.

Още повече, че редица руски политици, като Владимир Жириновски например, открито се обявиха за изгонването на "Макдоналдс" от Русия. 

Компанията присъства в Русия още от съветско време, като първият ресторант беше открит в Москва през 1990-а година. В момента броят на заведенията е над 430 и въпреки сегашната сложна ситуация, "Макдоналдс" обяви, че не възнамерява да се откаже от своя бизнес в Русия, който е особено печеливш на фона на скъпите местни ресторанти.

Припомняме откриването на първия ресторант на веригата в Москва:

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »