През март оборотът в търговията нараства

09 май 2014 - 13:33 |   Прочетена (1264) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

През март оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени нараства с 0.4% спрямо предходния месец. Това показват предварителните данни на Националния статистически институт.

През третия месец от годината оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 5.8% спрямо същия месец на предходната година.

През март 2014 г. оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 1.7%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.6% и в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.3%.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.8%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 0.6%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0.5%, в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.4% и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 0.1%.

През март 2014 г. спрямо същия месец на 2013 г. оборотът нараства в почти всички икономически групи.

По-значителен ръст се наблюдава в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 20.4%, в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - със 17.8%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 8.4% и в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 5.6%. Спад е регистриран в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3.0%.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »