Berkshire Hathaway е намалил дела си в Tesco

22 октомври 2013 - 14:17 |   Прочетена (982) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет е намалил дела си в третата по големина световна търговска верига, Tesco, с около една пета, стана ясно от борсово заявление от снощи.

Ходът идва две седмици след като Tesco обяви спад в печалбата за първото полугодие, като от отчета бе видно, че печалбата от континентална Европа се срива с 68%, а веригата има проблеми да задържи пазарния си дял на родния, британски пазар.

Tesco губи пазарен дял от конкуренти като Asda на Wal-Mart Stores  и J Sainsbury, последната от които отчете ръст от 2% в продажбите си за второто тримесечие.

Tesco имаше проблеми в последните години и да пробие на пазарите в САЩ и Япония и предприе скъпа, и дотук неуспешна експанзия, в Китай.

Заявление до Лондонската фондова борса показва, че на 16 октомври Berkshire е намалил дела си от 4.98% на 3.98%. Tesco има пазарна капитализация от 30.09 милиарда лири.

В същия ден в който Berkshire е направил продажбата, дружеството, част от конгломерата, Marmon Group, обяви, че е купило два бизнеса на британската инженерингова група IMI за 690 милиона долара.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »