Спадът в продажбите на британския пазар за Tesco продължава

11 юни 2012 - 11:48 |   Прочетена (565) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Tesco Plc, най-голямата британска верига супермаркети, съобщи че спадът в продажбите на домашния й пазар е продължил и през новата финансова година, като купувачите не са приели с особен ентусиазъм ваучерите за покупка на продукти с намаление.

Продажбите на компанията в британските й магазини, открити от поне година, падат с 1,5%, като се изключат горивата, за 13-те седмици, приключили с 26 май. Резултатът е идентичен с прогнозата на икономистите и идва след спад от 1,6% за предходното тримесечие.

Tesco отбелязват, че продажбите са „според очакванията“ и че уикендът преди диамантения юбилей на кралицата е отчел рекордни продажби за компанията за всички времена.

Въпреки това веригата се представя слабо, за собствените си стандарти, на местния пазар, като делът й пада до 30,8%, по данни на Kantar Worldpanel. Tesco обеща да инвестира 1 милиард лири във реформатиране на магазините, в добавянето на нови продукти и в създаването на още 20 000 работни места.

“Tesco се представя силно през първото тримесечие, въпреки подтиснатата потребителска увереност на всичките ни пазари“, казва в изявление изпълнителният директор Филип Кларк.

В международния бизнес на веригата, продажбите в магазините, открити преди поне година, растат с 0,5%, при прогноза на анализаторите за нулев растеж. Ръстът в приходите от щатската верига на компанията, Fresh & Easy, се забавя до 3,6%, при 12,3% предходното тримесечие, докато продажбите в европейския и азиатския бизнес нарастват с 0,4%.

„Международните продажби, на сравнима база, остават устойчиви, въпреки забавянето на растежа в Китай и отражението на новото законодателство за работните часове в Корея“, отбелязва Кларк в доклада.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »