“Пикадили” затваря шест магазина в България

12 януари 2012 - 12:51 |   Прочетена (893) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

“Пикадили” затваря шест магазина в страната, съобщиха от белгийската компания Delhaize Group. Компанията обяви плановете си за развитие и печеливш растеж, които включват редуциране на броя на обектите. Тази година общо 146 магазина с ниски показатели в САЩ и Европа ще бъдат затворени, а 64 – трансформирани, предава Дарик.

У нас ще бъдат затворени пет супермаркета в Русе, Стара Загора, Ямбол, Варна и Пловдив, както и един магазин „Пикадили Експрес” в града под тепетата. В резултат на тези действия 99 служители от Русе, Стара Загора и Ямбол ще бъдат освободени. На хората от Пловдив и Варна ще бъде предоставена възмoжност за преместване в други обекти на компанията в съответния град.

До края на годината ще бъде закрит и форматът Темпо. В момента се проучват варианти за бъдещето на единствения хипермаркет под този бранд в България.

Същевременно Delhaize Bulgaria потвърждава, че ще продължи да открива нови магазини.

“Тези решения бяха изключително трудни, имайки предвид влиянието, което оказват на нашите служители, клиенти и партньори, но ние вярваме, че действията ни ще ни позволят да предложим на всичките си клиенти още по-добро обслужване, подготвяйки компанията за бъдещ растеж. Ще продължим да работим за успеха на „Пикадили”, като въвеждаме новите намалени цени, предлагаме най-изгодните собствени марки и осигуряваме всеки ден пресни продукти и още по-удобни за пазаруване магазини”, коментира Ерикян Лантинк, главен оперативен директор на Delhaize Bulgaria.

Delhaize Group е международна верига за търговия на дребно с хранителни стоки, която оперира в 11 държави на 3 континента. През 2010 г. търговската й мрежа се състои от 2800 магазина. За 2010 г. година групата има 20.8 млрд. евро оборот и отчита печалба от 573 млн. евро. Служителите на Delhaize Group днес са около 153 000.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »