Откриват още 3 спирки на метрото

08 май 2015 - 09:17 |   Прочетена (1511) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

От днес столичното метро ще се движи и до Бизнес парка в квартал „Младост 4". Освен вече изградените метростанции „Младост 1 „ и „Младост 3", на територията на жилищния комплекс се откриват нови три спирки - „Александър Малинов", „Александър Балан" и „Бизнес парк".

„Младост 1" ще бъде разпределителната метростанция, която ще разделя подземните железници, които се движат към Летище София и тези, които продължават към новата отсечка. В района на спирката при Бизнес парка ще бъде открит и подземен паркинг.

Очакванията са близо 42 000 пътници дневно да се возят по тази линия, а трафикът в един от най-натоварените райони на града на намалее с около 8000 коли.

След 14:00 ч. пътниците ще могат да използват метрото и до тази част на София, като тези, които се качват от новите метростанции ще пътуват безплатно до края на деня.

По време на официалното откриване на новия участък от метрото освен кмета на София Йорданка Фандъкова се очаква да присъстват и президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, зам.-председателят на Европейската комисия за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева, както и министри от кабинета.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »