Борисов: БСП се шегува за одържавяването на ЧЕЗ

25 февруари 2018 - 13:54 |   Прочетена (1764) |   Препоръчай (2) |   Коментари (2)

Когато документите по сделката за ЧЕЗ дойдат в България, ще бъдат внимателно проверени. Приемам предложението на колегите от БСП за одържавяване като шега. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в Сандански, където разговаря с младежите от ГЕРБ по време на зимната им академия:

„Вчера колегите от БСП, приемам, че добронамерено, казват „държавата да извади 380 милиона евро да я купи“. Първо защо ги продавахме? Защо по време на техните правителства от 2005 г. не си ги откупиха обратно и защо само ЧЕЗ да купим, а „Енерго Про” и ЕVN защо не ги купим?“ – попита Борисов, цитиран от БНР.

„Защо да гарантираме на половината българи държавна компания, примерно, а другите частни, след като и с трите се съдим?“, попита премиерът. 

Оттук нататък по случая ЧЕЗ много важна е ролята на регулатора - каза премиерът Бойко Борисов:

„Ние сме изцяло за частния бизнес, като дясна партия, но тук много важното условие е много силният регулатор. Единственото спасение от частния бизнес или да го държим в необходимите правила е независимите регулатори. Вчера разговарях и с КФН, разговарях и с КЕВР. Внимателно ще проследим като дойдат в нашите институции. На едните мога да разпоредя на ДАНС, другите мога да ги помоля, да са независими регулатори, и ще видим как ще се развият нещата“.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

папи
25 февруари 2018 - 14:05
1
2004 правителството на банкрутиралия комарджия симеон продаде енергото, а в тва правителство и банкянската курва учстваше.
БСП-то имаше правителство през 2007, не правителства, а тоя дебел банкянски шизофреник е от 2009 на власт и единствено свирки на ердоган и туск успя да извърти.
bokosaurus
26 февруари 2018 - 09:25
2
„Ние сме изцяло за частния бизнес, като дясна партия

Буахаха. Ха-ха. Ха...Ще ме умори.
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »