Бъфет използва аналогия с Гражданската война за еврото

25 март 2015 - 18:38 |   Прочетена (944) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Инвеститорът-милиардер Уорън Бъфет заяви днес, че има „добри изгледи еврото да продължи да съществува”, но вероятно има нужда от коригиране.

„Винаги съм имал усещането, че настоящият режим на еврото няма да издържи на теста на времето и трябва да бъде модифициран”, заяви изпълнителният директор на Berkshire Hathaway пред CNBC, в интервю, което до голяма степен бе фокусирано върху ролята му в сделката Heinz-Kraft Foods.

По въпроса за единната валута, Бъфет добави: „Хармонизирате валутата, без да хармонизирате една камара други неща, които имат голямо отражение върху валутата.”

Едното не може да работи без другото, коментира той, „малко като при Гражданската война – не може да има държава, която е наполовина робовладелска - наполовина свободна.”

„Гръцката ситуация вероятно най-добре илюстрира типа корекции, които е нужно да се направят”, коментира той.

За сделката Heinz-Kraft Foods

Berkshire Hathaway ще има обикновени акции на стойност 9.5 милиарда долара в новосформираната компания H.J. Heinz-Kraft Foods, съобщи Бъфет.

Сделката, с която бе създадена третата по големина компания за храни и напитки в САЩ, е отнела четири седмици подготовка, призна Бъфет пред CNBC.

„Придвижихме се доста скоростно”, отчете милиардерът, добавяйки, че конгломератът му има дългосрочни намерения към новата компания.

Новината за сливането доведе днес до 30-процентово поскъпване на акциите на Kraft, при огромен оборот.

„Краткосрочният план няма голямо значение, защото ще сме при тази акция вечно. Това е бизнес. Не е акция. Това е компанията, от която ще притежаваме 26 и малко процента.”

"Това къде ще е Kraft Heinz Co. след 10, 20, 50 години е важното за Berkshire," – добави той – „Това са марки, които харесвам от 30 и повече години, и ги харесвам и днес. И мисля, че ще ги харесвам и след 30 години.”

Освен марката Kraft, Kraft Foods притежава и легендарни в САЩ марки, като Capri Sun, Jell-O, Kool-Aid, Lunchables, Maxwell House, Oscar Mayer, крема сиренето Philadelphia, Planters и Velveeta.

Освен с кетчупите и сосовете, Heinz е известен и с картофените продукти Ore-Ida, предястията Weight Watchers Smart Ones и закуските T.G.I. Friday's.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »