Гартман: Фокусът ми е върху европейските акции

12 март 2015 - 11:09 |   Прочетена (628) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

След като и снощната търговска сесия на Уолстрийт бе доста бледа, влиятелният инвеститор Денис Гартман сподели, че е време за търсене на изгодни сделки... но не обезателно на щатската борса.

Авторът на популярния бюлетин "Gartman Letter" коментира пред CNBC, че „няма интерес към притежаването на щатски акции към този момент”.

„Смятам, че все още е дългосрочен бичи пазар и при корекции трябва да се влиза. Вчера отправих много силна препоръка, че трябва да се купуват акции при това отслабване, с фокус върху... Европа, особено Франция и Германия.”

 Гартман заяви, че интересът му в момента е фокусиран върху европейските и японските акции.

„На тези пазари, всеки връх винаги е бил по-висок, всяко дъно винаги е било по-високо и действително са „бичи” пазари. Пределно ясно е”.

Коментарите му идват след като Европейската централна банка стартира програма за изкупуване на дългове за 1 трилион евро в понеделник. Очакванията на пазара са, че европейските акции могат да се облагодетелстват от това, по подобие на ситуацията с количественото облекчаване на Фед в САЩ, тъй като инвеститорите ще се насочат към активи, които носят по-високи доходности.

„Далеч по-впечатлен съм от това, което става в Европа, с трайно слабата валута, което подкрепя цените на акциите, поне за момента. Така че фокусът ми е нататък, а не тук в САЩ”, коментира Гартман.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »