Barclays продава испанските си активи на Caixabank

01 септември 2014 - 09:43 |   Прочетена (1034) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Barclays продават испанското си банкиране на дребно и корпоративното банкиране на Caixabank, съобщиха в неделя двете компании. Ходът е част от опитите на британската банка да свие проблемните си европейски операции, като част от цялостното реформиране на бизнеса си.

Caixabank, която е третата по големина испанска банка и бе един от най-активните купувачи на банкови активи по време на кризата, заяви, че ще плати 800 милиона евро за бизнесите на Barclays. Сделката включва и по-малкото като оборот частно банкиране на Barclays в Испания.

Продажбата бележи първа по-значима стъпка за Barclays по излизането от европейското банкиране на дребно, след като изпълнителният директор Антъни Дженкинс предприе мащабния план за възстановяване, който цели да подобри рентабилността на банката.

Barclays ще съкрати хиляди работни места в следващите три години, като част от преструктурирането и заяви, че ще се фокусира върху британския и африканските си бизнеси, кредитните карти и инвестиционното банкиране в Обединеното кралство и САЩ.

Банката предприе разпродажби на ред активи, които счита за непопадащи в основния й бизнес, включително банкирането на дребно в ОАЕ, което бе купено от Abu Dhabi Islamic Bank, в сделка, която също бе финализирана вчера.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »