ЧЕЗ и НЕК били стартирали „прагматичен диалог”

31 март 2014 - 13:10 |   Прочетена (706) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Започнали са разговори между ЧЕЗ и Националната електрическа компания, става ясно от съобщение от електроснабдителното дружество, в което обаче не се посочва никаква конкретика. Според изпълнителния директор на "ЧЕЗ Електро" Кремена Стоянова е поставено началото на "прагматичен диалог".

В средата на месеца бе съобщено, че електроснабдителните дружества дължат 318 млн. лв. на НЕК за зелена енергия. Енергийният регулатор поиска от тях да ги уредят, което бе последвано от ултиматум от властта, че лицензите на ЕРП-тата ще бъдат отнети.

На 19 март ДКЕВР откри процедура за отнемане на лицензите на дружествата, заради това, че са прихващали суми за екоенергия и са натрупали дълговете към НЕК, който към онзи момент по изчисления на регулатора "набъбнаха" до близо 348 млн. лв.

ДКЕВР даде на енергоснабдителните дружества срок, в който да платят дължимото, за да бъдат прекратени процедурите. От своя страна енергийните компании бяха категорични, че не са нарушили закона, а прихванатите суми са дължими от НЕК. Държавната енергийна компания подаде сигнал в прокуратурата - както за ЧЕЗ, така и за другите две електроснабдителни дружества.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »