Корейската Posco се принуди да строи по-малък завод в Индия

27 януари 2012 - 11:42 |   Прочетена (1048) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Posco може да изгради по-малък от предвиденото стоманодобивен завод в Индия, след като не успя да си гарантира нужната земя за инвестиция, която щеше да е най-голямата за страната от южна Азия, съобщава Блумбърг, като цитира два свои източника.

Третата по големина стоманодобивна компания в света се опитва да намали размера на земята за завода и за проекта за добив на желязна руда, коментират източниците. Размерът на завода може да бъде намален до 8 милиона метрични тона производство, от 12 милиона тона.

Придобиването на по-малко земя, че разчисти пътя за Posco  да започне строителството в източния щат Одиша, след повече от 6 години на забавяния, тъй като местните фермери отказваха да освободят притежавана от държавата земя, която са окупирали от поколения, пише агенцията.

Базираната в Поханг, Южна Корея Posco продължи да полага огромни усилия за разработването на проекта, привлечен от средния темп на растеж от 10% в потреблението на стомана в Индия.

„Проблемът със земята се влошава и държавата и щатското правителство нямат идея как да го решат“ – коментира Нирадж Шах, анализатор на Fortune Equity Brokers India –

„Подобни новини определено ще изпратят негативен сигнал към чуждите инвеститори и допълнително ще помрачат неособенно добрия имидж на страната, като инвестиционна дестинация“

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

posco
27 януари 2012 - 13:04
1
Mkt cap 28.61B
P/E 8.09
Div/yield 0.58/2.43
EPS 11.48
Shares 308.13M
Beta 1.64
Inst. own 8%
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »