Пазарът на недвижими имоти на Острова продължава да е силен, въпреки Брекзит

06 септември 2019 - 15:52 |   Прочетена (34220) |   Препоръчай (1) |   Коментари (2)

Пазарът на недвижими имоти в Обединеното кралство отчита незначителен ръст, според данни на ипотечната банка Halifax, която сочи, че пазарът е „заседнал в плато“.

В тримесечието, приключило с август, цените нарастват с 0.1%, след като отчитаха понижения в предишните две тримесечия. Това означава, че средната цена на жилище в страната е 233,541 лири  ($287,255).

Пазарът на недвижими имоти в страната страда от несигурността около Брекзит, но последните данни показват, че силният пазар на труда в страната помага за неутрализиране на негативните ефекти около излизането й от ЕС.

Централната банка, Bank of England,заяви, че одобрените ипотеки през юли скачат до двугодишен връх.

„Въпреки че настоящата икономическа несигурност натежава над потребителския сантимент, като е налице предпазливост както при продавачите, така и при купувачите, ред важни основни фактори, като позволимостта на жилищата и заетостта остават силни“, казва в доклада Ръсел Голи, управителен директор на Halifax.

Той добавя, че пазарът показва „известна степен на устойчивост“ в момента.

Ръстът на цените на имотите от 2000 г. насам се дължи изцяло на ниските лихви, твърдят икономисти в пост в блога на централната банка, публикуван в петък. Недостигът на нови жилища в национален мащаб играе доста по-слаба роля в поскъпването, се сочи в доклада.

 

 

 

 

 

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

ивайло стоянов андонов 19-12-1973
04 ноември 2019 - 05:34
1
а пирамидат елана трейдинг
COVID-19
15 април 2020 - 14:29
2
Айде да му охладим малко страстите на тоя пазар ;)
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »