Фермер продава курорт в Барбадос за 75 милиона долара

13 март 2015 - 22:31 |   Прочетена (1881) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Фермер от северозападна Англия изкарва един от най-ексклузивните курорти в Барбадос за продан, за сумата от 75 милиона долара, предава „Файненшъл таймс”.

Селището от 750 акра (3 000 декара) Роял Уестморланд включва ваканционни вили и е любимо място за почивка на ред знаменитости, като футболиста Уейн Руни и крикет състезателят Майкъл Воън, както и на топ мениджъри от едни от най-големите компании в света.

Селището включва 225 луксозни вили, клубхауз, ресторант, спа, частен плаж и голф игрище. Курортуващите обикновено купуват вилата си, като плащат годишна такса за поддръжка и за ползване на общите съоръжения.

Собственикът на Роял Уестморланд, Джон Морфет, има план за построяването на още 195 вили, хотел и още едно голф игрище, на незастроените 350 акра от курорта.

Морфет, който се занимава с фермерство върху 250 акра в т.нар. Езерен район на северозападна Англия, е собственик и на базираната в Ланкашър Pure Leisure Group, която притежава и управлява кукрортни селища от каравани и бунгала в Обединеното кралство.

Морфет купи Роял Уестморланд за 55 милиона лири преди десет години, малко след като получи 115 милиона лири за продажбата на част от британския си бизнес на Legal & General.

Той обяснява, че се е решил на продажбата, защото „след 96 пътувания до Барбадос за 10 години” и бидейки над 60, е „достигнал кръстопът”.

„Не ставам по-млад, а (курортът) се нуждае от повече време, отколкото мога да отделя”.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »