Продажбите на имоти в Испания през юли нарастват с 10%

18 септември 2014 - 13:14 |   Прочетена (827) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Продажбите на имоти в Испания през юли нарастват с 10%. Според официалната статистика, през месеца са сключени 25 720 сделки за продажба на жилища.

Възстановяването на местния пазар на недвижими имоти става все по-реално, коментира изданието Spanish Property Insight, като се позована на данните от Националния статистически институт (INE) на Испания.

През юли тази година, броят на сделките се увеличи с 10% на годишна база и с 9% на тримесечна.

„Това все още не говори, че пазарът напълно се е възстановил”, казват експерти, но по-нататъшен спад, както по отношение на цените, така и на търсенето, вероятно няма да има, добавят те.

Ако разгледаме продажбите в отделните региони, най-голямо увеличение в броя на сделките е налице в град Касерес в Естремадура - 87% на годишна база. В крайбрежните области като Малага и в Коста дел Сол, който винаги привлича голям интерес от страна на чуждестранни купувачи, продажбите също надхвърлят средните за страната.

Испанските имотни брокери отчитат, че вече има "натиск" върху пазара, заради нарастващото търсене в луксозния сегмент в Барселона, Мадрид и водещите крайбрежни курорти.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »