Продажбите на жилища в Китай през юни нарастват с 33%

16 юли 2014 - 12:48 |   Прочетена (888) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Продажбите на жилища в Китай през юни нарастват с 33% спрямо предходния месец, след като пониженията в цените от строителите доведоха до бум в търсенето.

Стойността на продадените жилища нараства през миналия месец до 591.2 милиарда юана (95 милиарда долара). Ръстът е най-големият на месечна база за тази година.

Стойността на сделките за първите шест месеца, обаче пада, с 9.2% до 2.56 трилиона юана, спрямо година по-рано.

„Виждаме признаци за стабилизиране на пазара”, казва Джонсън Ху, имотен анализатор в Хонконг за CIMB Securities Research, „При серия от имотни индикатори загубите вероятно допълнително ще се свият през второто полугодие, предвид това, че икономиката и кредитните условия се подобряват”.

Строителите, сред които China Vanke и Greentown China Holdings, намалиха цените от март насам, за да подкрепят продажбите си. Централната банка през май призова най-големите банки в страната да ускорят отпускането на ипотеки и да дават по-висок приоритет на купувачите на първо жилище.

Спадът в продажбите на жилища достигна дъно  през второто тримесечие, благодарение на облекчената политика, която доведе до по-бързо одобрение на ипотечните заявления, коментира имотният анализатор на Nomura Holdings в Хонконг Джефри Гао.

Северният град Хохот и източният Цзънан станаха първите, които отмениха ограниченията за покупка на жилища. Гао очаква още доста регионални власти да последват решенията им.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »