Arabtec успокои инвеститорите, че няма да се делиства

12 юни 2014 - 13:45 |   Прочетена (857) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Акциите на Arabtec Holding поскъпват днес, като сложиха край на четиридневен спад, след като най-голямата борсово търгувана строителна компания в ОАЕ заяви, че не възнамерява да се делиства от борсата в Дубай.

Акциите скочиха днес с 11%, най-високия темп от месец, като приключиха търговията при цена от 5 дирхама.

Arabtec никога не е разговарял с регулаторите за напускането на борсата, съобщи компанията в имейл известие по-рано днес. Спекулациите, че компанията ще се делиства от борсата доведоха до срив от 30% в цената им за последната седмица.

„Страховете за делистването на Arabtec бяха успокоени от мениджмънта днес, което подобри сантимента и премахна потенциалните поводи за притеснение”, коментира пред Блумбърг Тарик Какиш, който управлява 136 милиона долара, начело на фонд мениджъра от Дубай Al Mal Capital PSC.

Имотните и строителните компании са в основата на ръста на борсата в Дубай, като бенчмаркът на местната борса почти удвои стойността си за последните 12 месеца, на фона на възстановяването на икономиката.

Arabtec, чийто акции скачат със 144% тази година, се търгуват при съотношение цена/печалба (Р/Е) от 39 пъти, при 17 пъти за индекса на дубайската борса.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »