Държавата продава имоти в Кайро и Лайпциг

12 февруари 2014 - 16:59 |   Прочетена (874) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Правителството даде съгласието си да бъдат продадени четири имота на България в чужбина – терен в Лайпциг от 3 ара (б.р – 1 ар = 100 кв.м) заедно с построената в него сграда, както и три апартамента в Кайро.

 Имотът в Германия е построен през 1911 г. и е обявен за паметник на културата. Намира се в историческия център на Лайпциг и е част от архитектурния комплекс около църквата „Св. Томас”.

Състоянието му не отговаря на изискванията за ползване на жилищна и търговска площ. Местоположението на имота и изискванията за поддържане и ремонтиране на сгради - паметници на културата, изискват значителни средства, с каквито България не може да се ангажира. Кабинетът определи продажната цена да бъде не по-ниска от 1 601 000 евро.

 Апартаментите в Кайро се намират относително далече от посолството и от години не се ползват по предназначение. Те не са необходими за нуждите на задграничното ни представителство, тъй като България разполага с голям брой имоти в египетската столица, които обезпечават изцяло нуждите на дипломатическата ни мисия. Продажната цена на всяко от жилищата ще бъде не по-ниска от 650 000 ег. лири (около 68 636 евро).

 Със средствата от продажбите ще бъдат санирани други имоти на българската държава, които се ползват по предназначение и състоянието им изисква неотложни ремонти дейности.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »