Доналд Тръмп купи голф курорт в Ирландия

12 февруари 2014 - 14:00 |   Прочетена (843) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Щатският бизнес магнат Доналд Тръмп продължава с придобиванията, като тази седмица е купил и 400-акрово голф игрище, направено по препоръките на легендарния австралийски голф играч Грег Нормън.

Тръмп коментира, че е развълнуван от покупката на Doonbeg Golf Club, който се намира на атлантическия бряг, в провинция Клеър. Игрището ще бъде пренаименовано, на International Golf Links.

„Вземаме само най-добрите. Doonbeg е страхотен имот, който ще направим даже още по-добър. Скоро той ще е курортна дестинация без паралел, с най-високия стандарт за лукс”, коментира Тръмп, който е президент на Trump Organization.

5-звездният курорт, който бе поет от синдик през януари, бе открит през 2006 и има хотел с 218 стаи, СПА център и ресторанти.

Това ще е 12-тият хотел, който Trump Organization ще притежава, но първият й в Ирландия. Голф клубът пък е 16-ият в портфолиото на Тръмп.

Организацията не разкрива сумата, която е платила за курорта, но според източници на CNBC транзакцията е на стойност 15 милиона евро.

Синът на Тръмп, Ерик, обеща съдаването на нови работни места в курорта и гарантиране на вече съществуващите. Бройката на заетите в курорта е била 230 души в пика на сезона, миналото лято.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »