Новият план на Москва увеличи площта й близо 2,5 пъти

22 август 2011 - 11:41 |   Прочетена (684) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че новите граници на руската столица са практически съгласувани. По предварителни разчети, територията на Москва ще се увеличи не със 144 000, а със 160 хиляди хектара, съобщава Ведомости. Новата карта на града вече бе публикувана на официалната страница на Москва.

През юли Собянин и губернаторът на Подмосковието Борис Громов представиха на президента Медведев своето предложение за изменението на границите на столицата, като тогава се говореше за това, че площта на Москва ще се увеличи за сметка на областта с 2,35 пъти – от настоящите 107 000 хектара, на 251 000 хектара. Към Москва се предполагаше, че ще влязат територии, ограничени от Киевско и Варшавско шосе и от Голямото ЖП околовръстно.

Сега, според кмета, почти двойно е разширена площта отвъд Околовръстния път (към Москва влиза Щербинка), границите излизат извън ЖП околовръстното и стигат до калужска област.

Към Москва се присъединява значителна част от Ленински район, а също така територията преминава и отвъд Киевско шосе, докато обратно, отстъпва от Варшавско. Границите на населените места, обаче, не са разпокъсани: те или ще бъдат включени в Москва, или остават към района. Към Москва се присъединява и Сколково, с неговия иновационен център, както и Рубльово-Архангелское, където се планира изграждането на международен финансов център.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »